Momentum

Dan Pierșinaru — March 14, 2013 — Categorii Event

20130314-103737.jpg

MOMENTUM

Titlu:
Celei mai dragi dintre cei mai dragi…

Text:

“Răsfoind în cartea vieții
Vei da de acest chip
Idealul tinereții
Care te urmează-n gând,
Mămica mea!

Dan”

Instalația din cadrul expoziției Momentum reprezintă un moment autobiografic și se constituie ca o cercetarea a acelui punct în care interacțiunea mea ca și copil cu un 8 Martie social și socialist a determinat trasarea unei reacții la adresa semnificației acestei date, una de respingere si refuzul de a actiona sub un impuls social complet străin mie.

Instalație :
Fotografie alb-negru, tiraj manual, dimensiune 9×15
Săpun, 6×8 cm.

MOMENTUM – statement

Completa depolitizare și accentuarea reductivă a celebrării femeilor ca prezențe delicate, decorative și materne reprezintă o confortabilă mistificare a semnificațiilor istorice și socio-politice pe care le are sau ar trebui să le aibă ziua de 8 martie în conștiința colectivă. Momentum este un proiect despre recuperarea istorică și, în egală măsură, despre schimbarea de sens pe care tradiția și dinamica socio-politică și culturală au determinat-o în timp la nivelul mentalităților colective. Momentum invită la reflexie, la deconstrucție și resemnificare. Momentum înseamnă recuperarea unui time frame și implicațiile simptomatice ale acestui proces. Momentum face trimitere la un sistem închis, dar și la impulsul care îl poate reconfigura.

Spațiul de artă contemporană AIURART

Perioadă: 14 martie – 30 martie 2013

Vernisaj: Joi, 14 martie 2013, orele 19.00

Organizatori: Asociația Experimental Project și Centrul de Dezvoltare Curriculară şi Studii de Gen: FILIA în parteneriat cu spațiul de artă contemporană AIURART

Coordonatoare de proiect: Oana Băluță și Olivia Nițiș

Curatoare: Olivia Nițiș

Artiști: Carmen Acsinte, Matei Bejenaru, Simona Dobrescu, Mario Ionescu, Dan Pierșinaru, Renée Renard, Marilena Preda Sânc, Valeriu Șchiau, Patricia Teodorescu.

Lasă un comentariu

Obligatoriu.

Obligatoriu.

Dacă ai unul.