Timpul, cel mai frumos cadou.

Dan Pierșinaru — August 6, 2012 — Categorii Event

De curând un om foarte drag m-a făcut să înțeleg că în viață noastră, scurtă de altfel, timpul este cel mai prețios cadou pe care îl avem și pe care, la rândul nostru, îl putem face cuiva. E ca atunci când îți faci timp în ultimul moment să mergi la ziua unui prieten și n-ai apucat să îi ei cadou. Defapt, nu contează. Simplul fapt că ai ajuns și petreci câteva momente cu cineva drag e mai mult decât orice alt cadou .

Vara, în general, nu sunt prea multe evenimente în București. Nici prea multe vernisaje, nici spectacole, nici prezentări de modă, etc. Deși, e paradoxal pentru că, timpul în această perioadă a anului are alt tempo. E mai lejer și îl savurezi altfel. Posibil că la asta s-au gândit și designerul Adrian Oianu împreună cu cel mai dedicat și implicat om de lângă el, Catrinel Chiriac, căci au ales începutul lui august pentru un show plin de șarm și iz văratec: “E timpul românilor”.

Din start locația aleasă mi-a plăcut, căci are un rol și farmec aparte, Muzeul Țăranului Român, un loc atât de drag mie. Și asta nu a fost tot. Intrând pe poartă am simțit ceva ce m-a făcut să mă bucur că sunt acolo. Totul era gândit sub formă de instalație și compus din mai multe tablouri. La intrare nu aveai cum să nu remarci cele trei tulnicărese, cu ale lor instrumente frumoase si impozante racordate la un microfon discret așezat în iarbă. După alți cinci pași erai furat de un șir de coșuri cu floarea soarelui în care rămăsese captată lumina soarelui dintr-o zi de joi. În dreaptă, specificele băncuțe de la MTR, așezate în rânduri drepte ca la o sărbătoare câmpenească te așteptau cu buchețele de flori multicolere și parfumate. Reflectoarele și luminile erau așezate în mai multe zone, gândite să lumineze centrul de interes și să confere atmosferă evenimetului. Când m-am așezat pe bancă, privirea mi s-a fixat pe micuța bisericuță de lemn din curtea muzeului a cărei cruce de pe acoperișul cu șindrilă se contura delicat pe un cer de un albastru prusia viu și profund. Tulnicaresele completau în modul cel mai firesc spațiul din jurul ei. Accentele de un roșu aprins prezente pe costumele lor tradiționale și tulnicele alb-lăptoase pe fundalul verde al ierbii pe care se sprijineau, le făceau

să vibreze.

A urmat prezentarea colecției. Cu ușoare influențe din tradiția portului românesc, dar trecute printr-un filtru marca Adrian Oianu, colecția a fost un statement al unui femei lejere și degajate. O opțiune pentru contemporan, dar cu un contrapuct de survolarea a două repere pe care designerul și le asumă în acesta perioadă de creație: tradiția populară și selectivitatea eleganta a Reginei Maria.

Tocmai pentru că e o perioadă mai relaxată vara, oamenii sunt mai deschiși și mai frumoși. Toată lumea părea ușor fermercata de amestecul de culoare și sunet din jurul lor. Vara ieșim ușor din noi și devenim mai fluizi . Ne revenim în toamnă, însă. :)

Pantofi de designer roman, realizati din baticuri din zona Bucovinei. ( Gabi – Rochie de seara )

In cazul în care va intrebați ce a creat efectele din fotografiile de mai sus, iată misterul elucidat: un buchet de flori :)

Mulți oameni frumoși.

Enjoy the summer and stay full of love!

3 comentarii

Multumesc, Dan, pentru acest cadou frumos, de vacanta. Ai reusit sa faci ca minutele traite parcurgand eleganta prezentare a evenimentului bucurestean, sa imi transmita o parte din bucuria participarii directe la o sarbatoare de vara.

Lavinia Ciobanu — August 7, 2012 / 12:04 pm. Reply #

Conteaza ceea ce se intimpla,ceea ce vezi,dar mai mult conteaza ceea ce simti sau cum te simti.Imaginile transmit o bucurie sincera, curata si echilibrata.Felicitari pt. introducere.

E.P. — August 7, 2012 / 9:34 pm. Reply #

Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo.

E.P. — August 10, 2012 / 12:25 pm. Reply #

Lasă un comentariu

Obligatoriu.

Obligatoriu.

Dacă ai unul.